لیست اختراعات علی غیبی
يكي از عوامل مهم مرگ و مير در جهان آلودگي هوا ميباشد. فيلتراسيون يكي از موثرترين، راحتترين و ارزانترين روشها براي مهار و پالايش و تهويه هواي آلوده ميباشد. با اضافه كردن يك لايه نانوالياف الكتروريسي شده با توزيع قطري يكنواخت و استحكام بالا به توريهاي متداول، كارايي فيلتراسيون توريها تا چندين برابر افزايش مييابد. نانوالياف با داشتن ويژگيهايي نظير قطر زيرميكروني، تخلخل بالا، توزيع باريك اندازه منافذ، سطح مخصوص بالا، مورفولوژي خاص، ايجاد شار يا جريان بهينه هوا در حين عمليات فيلتراسيون و ... توانسته است كاراترين فيلتراسيون را با افزايش افت فشار جزئي نسبت به فيلترهاي معمولي ارائه كند. بوسيله توريهاي پنجره با كارايي بالا ميتوان از ورود آلودگيهاي بيروني به درون فضاهاي بسته جلوگيري كرد و هواي ورودي به فضاهاي داخلي و ساختمانها را تا ميزان بسيار زيادي پالايش كرد. همچنين با استفاده از نانوالياف غيرآبدوست در ساختار توري، ميتوان از ورود رطوبت بيروني به فضاي داخلي ساختمان جلوگيري كرد و با استفاده از نانوذرات محافظ امواج UV در نانوالياف، ميتوان فضاي داخلي ساختمان را تا ميزان ز يادي در مقابل امواج محافظت كرد.
به طور كلي ماسك زيبايي صورت در حوزه آرايشي و بهداشتي، محصولي است به فرم صورت كه ميتواند اثراتي مانند مرطوب كنندگي، تميزكنندگي و ضدپيري و ضد چروك به هنگام اعمال آن روي صورت داشته باشد. اختراع حاضر يك ماسك آرايشي صورت است كه بر پايه نانوالياف تهيه شده است، ماسك تهيه شده شامل لايه نانوالياف كه حاوي مايع آرايشي است، مي باشد. قطر نانوالياف از ۱۰۰ تا 5۰۰ نانومتر است و لايه نانوالياف ميتواند حاوي يك يا تعداد بيشتري پليمر حامل باشد و خواص مكانيكي و انعطافپذيري مشخصي دارد كه ميتواند روي پوست قرار بگيرد.
هدف از اين مطالعه بهبود خاصيت پيزوالكتريسيته و افزايش قابليت نانوژنراتورها به كمك كامپوزيتهاي نانوليفي مي باشد. با اضافه كردن نانوذرات اكسيد روي بهبود قابل توجهي در خواص مشاهدهشد. اين بهبود منجربه افزايش امكان استفاده از برداشتكننده هاي انرژي در منسوجات هوشمند مي شود. بررسي پاسخ پيزوالكتريكي لايههاي كامپوزيتي نانوليفي الكتروريسيشده PVDF-ZnO ، با درصدهاي وزني 3، 6 و 9 درصد، نشان داد كه با افزايش درصد ZnO لايه كامپوزيت نانوليفي، ولتاژ خروجي افزايش مييابد.
هدف از اين مطالعه در ابتدا بهينه كردن شرايط شامل ولتاژ غلظت پليمري و نسبت مخلوط حلالها (DMF به استون) به منظور توليد الياف يكنواخت و بدون بيد است . نتايج نشان داد كه در غلظت &، نرخ تغذيه 0/5 ميليليتر بر ساعت، فاصله نوك نازل تا جمعكننده 15 سانتيمتر،نسبت حجمي 4 به 6 استون به DMF، ، ولتاژ اعمالي 20 كيلوولت و سرعت دوراني جمعكننده 216 دور بر دقيقه ، ميتوان شاهد توليد ميكرو- نانوالياف بدون بيد و يكنواخت بود. بررسي پاسخ پيزوالكتريكي لايههاي ميكرو- نانوالياف الكتروريسيشده PVDF ، با ضخامت 110، 230 و310 نانومتر نشان داد كه با افزايش ضخامت لايه نانوليفي ولتاژ خروجي افزايش مييابد.
در اين اختراع، به طراحي دستگاهي كه بتوان به وسيله آن به سادگي، سريع و خيلي ارزان به صورت بصري خاصيت پيزوالكتريك مواد پيزوالكتريك را مشاهده كرد، و همچنين بتوان ماده پيزوالكتريك را از غير پيزوالكتريك براحتي تشخيص داد. . يكي از مزيت استفاده از اين دستگاه جهت ارزيابي خواص پيزوالكتريك لايه¬هاي نانواليافي، عدم نياز به تجهيزات آزمايشگاهي پيچيده و زمان¬بر مي¬باشد. همچنين مزيت ديگر اين دستگاه، عدم حساسيت آن به ضخامت لايه مي¬باشد، كه اين مزيت باعث شده تا لايه¬هاي نازك نانواليافي را نيز بتوان به راحتي مورد ارزيابي قرار داد. از اين اختراع مي¬توان در تمامي موارد مصرف لايه¬هاي پليمري داراي خواص پيزوالكتريك جهت تشخيص سريع و مقايسه با ساير نمونه¬ها استفاده نمود. از جمله موارد كاربرد اين دستگاه مي¬تواند در مواردي كه از لايه¬هاي نانوالياف داراي خواص پيزوالكتريك به عنوان برداشت كننده¬هاي انرژي استفاده مي¬شود، باشد. براي اين دسته از كاربردها مي¬توان با اضافه و يا كم كردن ديودهاي نوري استفاده شده در اين دستگاه ميزان توانايي تبديل انرژي مكانيكي به انرژي الكتريكي لايه¬ها را مورد ارزيابي و مقايسه قرار داد.
با اضافه كردن يك لايه نازك از مواد نانويي (شامل نانوالياف و ...) الكتروريسي شده با توزيع قطري يكنواخت و استحكام بالا به بسترهاي معمولي و متداول، كارايي فيلتراسيون تا چندين برابر افزايش مييابد. مواد نانويي اشاره شده با داشتن ويژگيهايي نظير قطر زيرميكروني، تخلخل بالا، توزيع باريك اندازه منافذ، سطح مخصوص بالا، سازگاري با اكثر بسترها (سوبسترا)، مورفولوژي خاص، ايجاد شار يا جريان بهينه هوا در حين عمليات فيلتراسيون و ... توانسته است كاراترين فيلتراسيون را بدون افزايش افت فشار نسبت به فيلترهاي معمولي ارائه كند. با توجه به توضيحات فوق، اين اختراع اشاره به استفاده از نانوتكنولوژي (نانوالياف و...) براي توليد ماسك تنفسي نانويي دارد. در فرآيند توليد اين نوع ماسكها ابتدا لايه نانويي بر روي لايه مياني ماسك ايجاد شده و پس از فرآيند پايدار سازي به لايههاي ديگر ماسك دوخته ميشود. ماسكهاي نانويي اشاره شده در اين اختراع داراي استحكام بالا، يكنواختي ساختاري لايه نانويي، كيفيت و كارايي بالاي 99/97 درصد در فيلتر كردن ويروس، ميكروب، ريزگردها و ... به همراه افزايش عمر ماسك، نسبت به نمونههاي معمولي و موجود دارد.
با اضافه كردن يك لايه نازك نانوالياف الكتروريسي شده با توزيع قطري يكنواخت و استحكام بالا به بسترهاي معمولي و متداول فيلترهاي هوا، كارايي فيلتراسيون تا چندين برابر افزايش مييابد. نانوالياف با داشتن ويژگيهايي نظير قطر زيرميكروني، تخلخل بالا، توزيع باريك اندازه منافذ، سطح مخصوص بالا، سازگاري با اكثر بسترها (سوبسترا)، مورفولوژي خاص، ايجاد شار يا جريان بهينه هوا در حين عمليات فيلتراسيون و ... توانسته است كاراترين فيلتراسيون را بدون افزايش افت فشار نسبت به فيلترهاي معمولي ارائه كند. با توجه به توضيحات فوق، اين اختراع اشاره به استفاده از نانوتكنولوژي (نانوالياف و...) براي توليد فيلتر هواي نانويي دارد. با اضافه كردن لايه نانويي (نانوالياف و ...) بر روي سوبستراي فيلترهاي معمولي، افزايش قابل ملاحظه ( بيش از 50 درصد) در فيلتر كردن ناخالصيها و افزايش طول عمر (بيش از 50 درصد) نسبت به فيلترهاي معمولي را ميتوان شاهد بود. فيلتر هواي اشاره شده در اين اختراع، داراي استحكام بالا ( مقاوم در فشار ايجاد شده در حين عمليات و جهت زدودن كيك فيلتر پس از كاركرد)، يكنواختي ساختاري وكارايي بالاي 99/97 درصد در فيلتر كردن انواع ريزگردها بدون ايجاد افت فشار ميباشد، كه از موارد ضروري براي فيلترهاي هواي خودرو، نيروگاهها و غيره ميباشد، همچنين اين فيلترها قادر است انواع ويروسها، ميكروبها و غيره را با كارايي بالا (بالاي99/97 درصد) به منظور كاربرد در صنايع تهويه و پزشكي و مكانهايي كه نياز به هواي پاك است، را فيلتر كند.
اختراع مذكور، ابزاري است متشكل از پنلهاي منسوج منعطف پيزو-تريبوالكتريك كه از چند لايه تشكيل شده است. با نصب اين اختراع در جاده، تنشهاي ايجاد شده توسط وسايل نقليه به انرژي الكتريكي قابل استفاده تبديل ميشود. انرژي توليدي ميتواند پس از گذر از مدار يكسو ساز و آمپلي فاير جهت استفاده در پنلهاي ترافيك و جادهاي مورد استفاده قرار گيرد (و يا حتي روشنايي موضعي) و همچنين امكان وجود باتري در مدار و شارژكنترلر نيز وجود دارد. برجستگيهاي تكنيكي اختراع شامل: - طراحي و توليد ماژول مجتمع پنلهاي پيزو- تريبوالكتريك - استفاده ازميكرو- نانو الياف منعطف جهت برداشت كننده انرژي الكتريك در سطح جاده . - ساخت مدار واسطه الكترونيكي جهت قابل استفاده نمودن انرژي استحصال شده در تابلوها و ... از كاربردهاي اين سسيتم مي توان به استفاده از آن در نقاطي از جاده ها كه نياز به اطلاع رساني به رانندگان ميباشد نظير تابلوهاي اطلاع رساني، تابلوهاي راهنمايي مسير، علائم ترافيك ايمني، چراغهاي راهنمايي و روشنايي محيطي سطح جاده اشاره كرد.
نانوالياف خواص شگفتانگيزي نظير نسبت سطح به حجم بسيار بالا، انعطافپذيري مناسب و كارايي بالاي مكانيكي در مقايسه با مواد شناخته شده معمولي ارائه ميدهد. اين خواص برجسته، نانوالياف را به عنوان انتخاب مناسبي جهت بسياري از كاربردهاي مهم مطرح مينمايد. نانوالياف از جنسهاي مختلفي تهيه ميشود كه مهمترين آنها نانوالياف پليمري و سراميكي است. نانوالياف به دليل دارا بودن خصوصيات ويژه ميتواند براي كاربردهاي فيلتراسيون (آب، هوا)، پزشكي (مهندسي بافت، پوشش زخم، رهايش دارو، رگهاي خوني مصنوعي، ماسكهاي جراحي و غيره) لباسهاي محافظ، كامپوزيتها و الكترونيكي با هدف نائل شدن به بالاترين كارايي كاربرد داشته باشد. از مشكلات موجود در تجهيزات موجود توليد نانوالياف (اعم از آزمايشگاهي و صنعتي) ميتوان به راندمان بسيار پايين توليد، نايكنواختي محصول توليدي،گرفتگي نازل، ثابت نبودن غلظت محلول در طي فرايند، ضايعات زياد، محدوديت در استفاده از انواع مواد پليمري و سراميكي، محدوديت در استفاده از حلال هاي فرار، خطر انفجار حلال و ... اشاره كرد. با اين وجود اين اختراع روش جديدي تحت عنوان الكتروريسي دمشي ارائه ميكند كه مشكلات مذكور را مرتفع ساخته است. در اين روش از الكتروريسي در حضور هواي فشرده استفاده شده است و اجزا شامل نازل (تك جداره، چند جداره)، سيستم تزريق محلول، دستگاه تامين اختلاف پتانسيل بالا، سيستم هواي فشرده، سيستم تامين كننده مخلوط بخار حلال با هوا، سيستم كنترل فشار و سرعت هوا، جمع كننده يا كالكتور، سيستم گرمايش، سيستم تهويه، سيستم ايمني و محفظه است.
انرژي مكانيكي حاصل از برخورد آب دريا با سطح موج شكنها، پتانسل عظيمي است كه ميتواند جهت برداشت انرژي و تبديل به انرژي الكتريكي مورد استفاده قرار گيرد؛ از اينرو در اين اختراع به طراحي پنلهاي منعطف اليافي پيزو-تريبوالكتريك پرداختهشدهاست كه به صورت توري در يكديگر تنيده شدهاند و در عين حالي كه آب به راحتي به نحوي كه كمترين صدمه را به پنل وارد نمايد از ميان آن عبور ميكند، نيروي امواج نيز به آن منتقل ميگردد. واحدهاي طراحي شده به دليل خاصيت پيزو-تريبو، اين نيرو را به انرژي الكتريكي تبديل ميكنند و اين انرژي به كمك مدارهاي طراحي شده تقويت و ذخيره ميگردد. پنل اختراع شده ميتواند در زير آب به راحتي بر روي دامنه موجشكنها نصب شده و امكان استحصال انرژي الكتريكي را از اين منبع فراهم نمايد. لازم به ذكر است كه پنلهاي طراحي شده مستقل از طرح و نوع موج شكن ها بوده و بر هر نوعي از آنها قابل نصب مي باشد.
موارد یافت شده: 15